Nieuws

Warmtenet Hengelo gaat onder het Twentekanaal door

Warmtenet Hengelo gaat onder het Twentekanaal door

Vierentwintig kranen voor 400 meter leiding

Author: //Categories: Zakelijk nieuws, Nieuws voor particulieren

Op zaterdag 5 november worden twee nieuwe buizen voor het Warmtenet Hengelo onder het Twentekanaal door getrokken. Een belangrijke stap in de aanleg van een hoofdleiding die alle huidige afzonderlijke kleine warmtenetten in het gebied met elkaar verbindt. De boring onder het Twentekanaal door is zo’n 400 meter lang en gaat op het diepste punt 26 meter onder het maaiveld.

De afgelopen weken is de gestuurde boring stap voor stap voorbereid. Met een speciale boorinstallatie is een eerste boring gedaan, van noord naar zuid onder het kanaal door. Vervolgens is het boorgat vergroot. Op zaterdag 5 november worden twee stalen geïsoleerde leidingen met een doorsnede van meer dan een halve meter door de boorinstallatie van zuid naar noord door het boorgat getrokken. Een huzarenstukje. Om de nieuwe leidingen goed te geleiden, zijn veertien telescoopkranen en nog eens tien mobiele kranen nodig. De 400 meter lange leidingen liggen klaar langs de Boekeloseweg.

 

Wilt u komen kijken?

Natuurlijk mag u komen kijken. Vanaf 8:30 uur starten de werkzaamheden met het trekken van de leiding onder het Twentekanaal door via circa 25 kranen. Houdt er rekening mee dat u kan kijken buiten het afgesloten gebied. De werkzaamheden van het trekken van de twee boringen duren naar verwachting tot zaterdagavond 23:00 uur.

Number of views (1906)

Tags: