Particuliere aansluitingen

In een wijk staat een voorziening die te vergelijken is met een grote cv-ketel. Hierin wordt het water nu nog centraal opgewarmd tot ongeveer 70º C. In de toekomst gebeurt dat met industriële restwarmte of andere duurzame bronnen. Het warme water wordt gebruikt om het water uit uw kraan of om de kamers in uw woning te verwarmen. Via ondergrondse leidingen wordt het warme water verdeeld over de woningen in de wijk. In alle woningen is een afleverset geplaatst. Via deze afleverset stroomt het warme water in de radiatoren, convectoren of vloerverwarming en verwarmt zo de kamers. Met behulp van een kamerthermostaat stelt u zelf de gewenste temperatuur in. Het water gaat met een temperatuur van 40º C terug naar het beginpunt, waar het weer wordt opgewarmd tot 70º C. U heeft gewoon 24 uur per dag, 7 dagen per week de beschikking over warm water en verwarming. 

Minder onderhoud

U heeft geen cv-ketel meer in uw woning, maar een afleverset. Warmtenet Hengelo zorgt voor de aanleg, levering en het onderhoud tot en met de afleverset. Dat is prettig voor u. Onderhoud en mogelijke reparaties van de leidingen en de radiatoren in de woning zelf komen wel voor uw rekening of die van de woningbouwvereniging.

 

Warm water

Warmtenet Hengelo levert het drinkwater niet, maar verwarmt het wel. Als u warm water uit de kraan wilt hebben, draait u in uw keuken of uw badkamer een warmwaterkraan open. Het koude drinkwater stroomt dan door een warmtewisselaar van de afleverset. In de wisselaar raken de leidingen van het water van Warmtenet Hengelo en die van het drinkwater elkaar. Op die manier wordt het drinkwater opgewarmd tot 58º C. Bij deze temperatuur komt legionella niet voor. Met mengkranen kunt u de temperatuur helemaal naar uw wens instellen.

Standaard komt er 8 liter water per minuut uit de kraan. Dit is voldoende voor normaal gebruik. Bij gebruik van een stortdouche of een extra groot bad kunt u de hoeveelheid water laten aanpassen. U kunt hiervoor de installatie laten aanpassen. Hiervoor kunt u in het zoekscherm bij 'Wijziging CW-klasse' een aanvraag doen. Bekijk de tarieven.

Koken

Als u in een nieuwe woning komt met een aansluiting op Warmtenet Hengelo, heeft deze geen aansluiting op aardgas. U moet dan ook elektrisch koken. Inductie- of keramische kookplaten zijn dus wel mogelijk. 

Informatieboekje voor gebruikers 

Gebruikershandleiding meter