null

Over Warmtenet Hengelo

Sinds 2005 ontwikkelt en beheert Warmtenet Hengelo het warmtenet in Hengelo.

Warmtenet Hengelo maakt als bedrijf nog volledig deel uit van de gemeente Hengelo, maar is op weg naar verzelfstandiging in de vorm van een besloten vennootschap. Samen met Ennatuurlijk en Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling is op 24 juni 2016 een Samenwerkingsovereenkomst en aandeelhouderscontracten getekend.

Voorbeeld voor Europa

De Europese Commissie ziet de aanpak van Warmtenet Hengelo als een goed voorbeeld voor andere organisaties. Daarom heeft Warmtenet Hengelo 1 miljoen euro subsidie gekregen binnen het programma Intelligent Energy–Europa (IEE). Deze subsidie is bedoeld om een lokale energie-infrastructuur op te zetten. De Europese Commissie ziet Warmtenet Hengelo als ‘shining example’.

Doel van Warmtenet Hengelo

Het doel van het warmtenet is het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee de CO2-uitstoot. CO2 komt vrij bij de verbranding van aardgas en is schadelijk voor het milieu. Een aansluiting op Warmtenet Hengelo heeft nog meer voordelen, zowel voor consumenten als voor bedrijven.

Warmtenet Hengelo heeft een team van zes medewerkers, die hun kennis en ervaring inzetten om de kwaliteit en beschikbaarheid van het warmtenet steeds te verbeteren.

 

Onze partners: